Subota , 23 Februar 2019
Dodjela nagrade za uzore u prevenciji ovisnosti: Nominirani Dom zdravlja Kaknja – Centar za mentalno zdravlje, Udruženje Alternative, Azra Berbić i Adis Bešić, glasajte na www.prevencija.ba

Dodjela nagrade za uzore u prevenciji ovisnosti: Nominirani Dom zdravlja Kaknja – Centar za mentalno zdravlje, Udruženje Alternative, Azra Berbić i Adis Bešić, glasajte na www.prevencija.ba

Glasaj i pozovi sve koje znaš da glasaju putem web stranice www.prevencija.ba od 1. do 6. decembra 2018. godine (klik ovdje)

Ko dodjeljuje nagradu?

Udruženje za prevenciju ovisnosti NARKO-NE, u okviru projekta Putokazi u zdravije društvo.

Zašto?

Mi već 16 godina kreiramo uslove za zdravo odrastanje. Radimo na uzrocima nastanka različitih vrsta ovisnosti, jačamo životne vještine kod djece i mladih te razvijamo sadržaje za kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Želimo pokazati da u tome nismo sami i da je u Bosni i Hercegovini mnoštvo pozitivnih primjera koji ohrabruju i podržavaju djecu i mlade da se odupru različitim ovisničkim i rizičnim ponašanjima te stvore zdrave alternative takvom ponašanju.

Koga tražimo?

Pojedince, grupe, organizacije, institucije koje svojim ponašanjem i djelovanjem doprinose prevenciji ovisnosti i unapređenju zdravlja na teritoriji općine Kakanj.

Koje kriterije je trebalo ispuniti?

– Učešće ili organiziranje sportskih i kulturnih aktivnosti
– Svjesnost o rizicima za zdravlje u svakodnevnici
– Zaštita i njegovanje prirode
– Druženje/saradnju s različitim ljudima
– Istraživanje i učenje o svijetu oko sebe
– Kritičko promišljanje
– Njegovanje dobrih porodičnih i drugih društvenih odnosa
– Pružanje podrške i pomoći
– Briga o sebi
– Raznovrsni hobiji i aktivnosti

Dođi na ceremoniju dodjele nagrade Budimo zvijezde prevencije ovisnosti na kojoj ćemo proglasiti pobjednike.

Kada i gdje?

Svečana ceremonija dodjele održat će se 8. 12. 2018. godine u 12 sati u JU Kulturno-sportskom centru Kakanj.

Nagradu Zvijezda vodilja prevencije ovisnosti dodjeljuje Udruženje za prevenciju ovisnosti NARKO-NE, u okviru projekta Putokazi u zdravije društvo, koji se realizira u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija, a implementira UNDP.

Klik na sliku za veći format