Petak , 21 Septembar 2018
Javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika od 100 metara kvadratnih sa dodatnom opremom uz sufinansiranje projekta, rok za prijave 21. septembar

Javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika od 100 metara kvadratnih sa dodatnom opremom uz sufinansiranje projekta, rok za prijave 21. septembar

Na osnovu Sporazuma 240/18, zaključenog između Općine Kakanj i humanitarnih organizacija „MAID“ i „LDSC“, broj: 02/1-6291/18 od 03.09.2018.godine, kojim su osigurana donatorska sredstva od strane humanitarnih organizacija „MAID“ i „LDSC“  u iznosu od  40 %, Općine Kakanj 40 % i vlastitog učešća korisnika 20 %,  u cilju razvoja plasteničke proizvodnje na području općine Kakanj i Pravilnika o utvrđivanju uslova, kriterija i postupaka za ostvarivanje prava na dodjelu plastenika u projektu „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima na području općine Kakanj, Općinski načelnik raspisuje:

JAVNI POZIV

za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika od 100 m2 sa dodatnom opremom uz sufinansiranje projekta

 

Pravo učešća u Projektu imaju socijalno i materijalno ugrožene osobe i mlade osobe sa područja općine Kakanj,  koje posjeduju vlastito poljoprivredno zemljište u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju ili zemljište u vlasništvu užih članova porodice, kao i zemljište ustupljeno na korištenje ili uzeto u zakup u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju.

Pravo na dodjelu plastenika ne mogu ostvariti lica koja su u posljednjih 5 godina ostvarila pravo na donaciju, dodjelu, ili sufinansiranje nabavke  domaćih životinja, plastenika, poljoprivredne mehanizacije od Općine Kakanj, ministarstava, humanitarnih i drugih organizacija.

Javni poziv se može čitati klikom ovdje

Izjava se može preuzeti klikom ovdje

Zahtjev se može preuzeti klikom ovdje

Rok za podnošenje zahtjeva na javni poziv je 15 dana od dana objavljivanja javnog poziva na web-stranici i oglasnoj ploči Općine Kakanj, a zaključno sa 21.9.2018. godine do 15:30 sati.