Srijeda , 16 Januar 2019
“Kakanjski dani 2018”: Upriličen nesvakidašnji sportski događaj – noćna utrka pod nazivom “Kakanj za 5”

“Kakanjski dani 2018”: Upriličen nesvakidašnji sportski događaj – noćna utrka pod nazivom “Kakanj za 5”

U okviru programa Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2018”, u petak 3. augusta u Kaknju je upriličena noćna utrka pod nazivom „Kakanj za 5“. Više od 200 učesnika iz Kaknja i brojnih drugih gradova borilo se za prva tri mjesta trčeći 5 km na relaciji od stradiona Fudbalskog kluba “Mladost” do stadiona Fudbalskog kluba “Rudar”.

U kategoriji muškaraca prvo mjesto je pripalo Osmanu Junuzoviću, drugo Belminu Mrkanoviću i treće Aliji Imamoviću. U ženskoj kategoriji prvo mjesto je osvojila Alma Hrnjić, drugo Amela Trožić i treće Džejla Turković. Prvoplasirani su nagrađeni sa 200 KM, drugoplasirani sa 150 i trećeplasirani sa 100 KM. Nagrađene su i Ajna Bajrić kao najmlađa učesnica utrke i Hajrija Ajdinće kao najstarija učesnica.

Za organizaciju ovog događaja koji je izazvao veliku pažnju kakanjske i šire javnosti pobrinuli su se Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj i Planinarsko društvo “Bobovac” Kakanj. Finansijski prokrovitelji su bili Općina Kakanj, Fondacija Mozaik, TC Kakanj, te kakanjski privrednici.