Četvrtak , 27 April 2017
Kupujmo u Kaknju: Autocestom, regionalom i prugom treba da dolazi novac u Kakanj, a nikako suprotno!

Kupujmo u Kaknju: Autocestom, regionalom i prugom treba da dolazi novac u Kakanj, a nikako suprotno!

Poštovani građani Kaknja, želimo podsjetiti na jednu činjenicu koja je veoma važna za sve nas. Radi se o našem odnosu prema proizvodima i uslugama koje su izvorno kakanjske, te proizvodima i uslugama firmi koje dođu poslovati u Kaknju i koje kroz svoje poslovanje pokažu korektan odnos prema građanima Kaknja i kakanjskoj lokalnoj zajednici, te time zasluže da se i njihova djelatnost i njihov proizvod ili usluga smatraju kakanjskom.

Podržimo kakanjsko, naše, domaće, lokalno, izvorno i na taj način pokažimo snažnu zavičajnu ljubav i snažan osjećaj pripadnosti kakanjskom zavičaju.

Ne dozvolimo da naša prednost u pogledu saobraćajne povezanosti autocestom, regionalom i željeznicom sa većim gradovima i trgovinskim centrima bude pretvorena u naš balast, opterećenje i otežavajuću okolnost. Autocestom, regionalom i prugom treba da dolazi novac u Kakanj, a nikako suprotno!

Kupujmo proizvode i koristimo usluge kakanjskih firmi, poduzetnika, poljoprivrednih proizvođača, ugostiteljskih i drugih poslovnih subjekata…

Treba jasno i otvoreno akcentirati činjenicu da kupovinom bilo koje vrste proizvoda (ili korištenjem usluga) u drugoj općini direktno podstićemo zapošljavanje u toj općini, a ne u Kaknju. Dakle, novog zapošljavanja i novog napretka u Kaknju teško može biti bez jasno naglašene i u praksi pokazane svijeti da kupovina u Kaknju znači podsticaj zapošljavanju naših nezaposlenih sugrađana, komšija, prijatelja, poznanika… Kada takva svijest bude na vrhunskom nivou tada će i svaki kakanjski poslovni prostor biti mjesto poduzetničke djelatnosti i izvor egzistencije za brojne osobe. Tada će se svaki raspoloživi podrum, prizemlje, garaža i pomoćni objekat pretvarati u poslovni prostor i mjesto realizacije biznisa, a sve to će donijeti nova zapošljavanja i prosperitet u Kaknju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*