Ponedjeljak , 18 Juni 2018
Najava svečane sjednice Općinskog vijeća

Najava svečane sjednice Općinskog vijeća

Općinsko vijeće održat će 14.04.2017.godine (petak)  svečanu sjednicu sa početkom u 17:00 u kino sali Doma kulture  povodom Dana općine Kakanj. U okviru svečanog programa gostima će se obratiti Slaven Katičić, predsjedavajući Općinskog vijeća, i Nermin Mandra, općinski načelnik. Na sjednici će se uručiti 15.aprilska priznanja koja je Općinsko vijeće Odlukom o dodjeli 15.aprilskih priznanja (“Službene novine Općine Kakanj” 7/17) dodijelilo:

Grb Općine Kakanj – JU “Kulturno-sportski centar” Kakanj za afirmaciju i promociju općine Kakanj na kulturnom, sportskom i obrazovnom nivou kao i drugim aspektima društvenog i javnog života.

Plaketa sa diplomom – Rudarskoj glazbi za afirmaciju kulturnog života u Kaknju kao i promociju općine na državnom i međunarodnom nivou.

Plaketa sa diplomom – Igoru Andrijeviću za postignute privredne uspjehe i veliki nesebičan sportski, humanitarni i obrazovni angažman.

Plaketa sa diplomom – Rešadu Merdiću za predan rad i veliki doprinos društvenoj zajednici kroz svoj politički i privredni angažman.

Zahvalnica – Raifu Čehajiću za promociju i očuvanje historije i njegovanje kulturne baštine Kaknja i Bosne i Hercegovine.

Zahvalnica –  Sekciji dobrovoljnih davalaca krvi RMU Kakanj za nesebičan i velikodušan doprinos očuvanja života građana općine Kakanj.

Zahvalnica – Hasanu Alajbegoviću  za predan rad i veliki doprinos u razvoju poljoprivrede i stočarstva u Kaknju.

Zahvalnica – Željku Kolakoviću za veliki angažman u poticanju povratka, obnove i izgradnje na području općine Kakanj a naročito Kraljeve Sutjeske.

Zahvalnica – Slovenskom udruženju građana „Jozef Špringer“ za doprinos u cjelokupnom razvoju općine Kakanj i afirmaciji nacionalnih manjina u BiH.

U okviru muzičkog dijela programa nastupat će Rudarska glazba i “Autostop”.

Voditeljica će biti Nejla Bečirhodžić.

STRUČNA SLUŽBA ZA POSLOVE OPĆINSKOG VIJEĆA

Leave a Reply