Nedjelja , 24 Februar 2019
Nakon posjete STŠ i MSŠ, v.d. načelnik Aldin Šljivo se osvrnuo na stanje školskih objekata koje je posjetio, posjete se nastavljaju

Nakon posjete STŠ i MSŠ, v.d. načelnik Aldin Šljivo se osvrnuo na stanje školskih objekata koje je posjetio, posjete se nastavljaju

“Prema informacijama koje sam dobio tokom dosadašnjih posjeta stanje školskih objekata na području Kaknj nije na zavidnom nivou. Starost školskih objekata je preko 40 godina. Posebno se ova problematika odnosi na objekat Srednje tehničke škole “Kemal Kapetanović” Kakanj koji je napravljen 1967.godine, kao montažni objekat. Problemi s kojima se trenutno susreće ova škola su prokišnjavanje krova na više mjesta, dotrajalost i nefunkcionalnost mokrih čvorova, nepostojanje radionica i laboratorija itd.
Objekat Mješovite srednje škole Kakanj je sagrađen 1959. godine, ali je izvršena rekonstrukcija 2004. godine i stanje je zadovoljavajuće.
Nakon obilaska svih škola na području općine Kakanj insistirat ću na organiziranju sastanka između direktora škola i kantonalnog ministarstva nadležnog za ovu tematiku, te na formiranju registra stanja svih školskih objekata sa posebnim akcentom na područne škole. Registar će sadržavati i podatke o dosadašnjoj uključenosti Općine Kakanj u pružanju pomoći pri stvaranju normalnih uslova za školovanje. Obrazovanje jeste u kantonalnoj nadležnosti  i od Zeničko-dobojskog kantona ćemo tražiti ulaganja u škole, ali će i Općina pružiti finansijsku pomoć jer su učenici prije svega kakanjska djeca”, rekao je vršilac dužnosti načelnika Općine Kakanj.