Srijeda , 16 Januar 2019
Od ponedjeljka 21. maja počinju veliki radovi na potpunoj rekonstrukciji centralnog gradskog dijela Kaknja, molimo za strpljenje i razumijevanje: Obavijest o izmjenama u režimu odvijanja saobraćaja

Od ponedjeljka 21. maja počinju veliki radovi na potpunoj rekonstrukciji centralnog gradskog dijela Kaknja, molimo za strpljenje i razumijevanje: Obavijest o izmjenama u režimu odvijanja saobraćaja

Služba za privredu, urbanizam i zaštitu okoline Općine Kakanj donijela je rješenje o obustavi saobraćaja na dionici ceste od kružnog toka na centru (pekara Delibašić) do raskrsnice kod Pravoslavne crkve, u periodu od 21.5.2018. godine do 21.06.2018. godine, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji i proširenju glavne gradske saobraćajnice u ulici Alije Izetbegovića.

Za vrijeme obustave, saobraćaj od kružnog toka na centru prema unutrašnjosti i gornjem dijelu grada odvijat će se  slijedećim alternativnim pravcima:

Pravac 1 : ulicom 7. muslimanske brigade, ulicom Zeničkog partizanskog odreda pored Doma zdravlja do raskrsnice kod zgrade Policijske stanice Kakanj i dalje ulicom Alije Izetbegovića.

Pravac 2 : dijelom ulice 7. muslimanske brigade, lijevo malom ulicom iznad zelene pijace pored objekta „Hotel“ Kakanj, desno ulicom pored optike „Kobi & Nuri“ i dalje ulicom između zgrada do skretanja u ulicu Alije Izetbegovića kod Pravoslavne crkve.

Pravac 3: dijelom ulice Alije Izetbegovića do slastičarne  „Egipat“ , desno pored ugostiteljskog objekta „Moca“ do raskrsnice kod Biroa za zapošljavanje, desno do jednosmjerne ulice pored zgrade javnih preduzeća do raskrsnice kod  Pravoslavne crkve.

Saobraćaj za teretna vozila nosivosti do 7 t će biti omogućen “Pravcem 1” tj. ulicom 7. muslimanske brigade, ulicom Zeničkog  partizanskog odreda pored Doma zdravlja do raskrsnice kod zgrade Policijske stanice Kakanj i dalje ulicom Alije Izetbegovića.

Saobraćaj za autobuse i teretna vozila preko 7 t  neće biti omogućen pravcima 1, 2 i dijelom pravca 3. Isti će se odvijati alternativnim pravcem od raskrsnice kod zgrade MGM–a u ulici  311. lahke brigade, industrijskom cestom prema naselju Malješ , kroz naselje Pope i ulicom V divizije NOP-a do raskrsnice kod Gradskog spomen-parka.

Radovi su kompleksni i sveobuhvatni pa zahtijevaju i određene izmjene u režimu odvijanja saobraćaja u centralnom gradskom dijelu Kaknju. Građane molimo za strpljenje i razumijevanje.

Vezani tekst:

Potpisan ugovor: Uskoro počinju sveobuhvatni i veoma obimni radovi na potpunoj rekonstrukciji centralnog gradskog dijela Kaknja

Potpisan ugovor: Uskoro počinju sveobuhvatni i veoma obimni radovi na potpunoj rekonstrukciji centralnog gradskog dijela Kaknja

Srijeda, 9. maj 2018. godine: Uskoro počinju sveobuhvatni i veoma obimni radovi na potpunoj rekonstrukciji centralnog gradskog dijela Kaknja, od sahat-kule do mosta u blizini Gradskog spomen-parka. U okviru ovih obimnih radova bit će izvršena potpuna rekonstrukcija glavne gradske saobraćajnice, izgradnja novog sistema odvodnje oborinskih voda, bit će izvršena izgradnja nove rasvjete, bit će izgrađena biciklistička staza, bit će izgrađen i novi kružni tok kod zgrade Općinskog suda Kakanj, ukrasna/zaštitna  ograda u dužini od 300 m…

Potpisivanje ugovora o realizaciji ovih radova upriličeno je u petak 11. maja 2018. godine u uredu načelnika Općine Kakanj.

Radovi su kompleksni i sveobuhvatni pa će zahtijevati i određene izmjene u režimu odvijanja saobraćaja u centralnom gradskom dijelu Kaknju, bit će vršeni iskopi, asfaltiranja, dovoz materijala, bit će angažirana raznovrsna mehanizacija od strane izvođača radova, pa građane molimo za strpljenje i razumijevanje.

  

Zabilježeno na potpisivanju ugovora

U uredu načelnika Općine Kakanj održan je i sastanak pred skori početak radova sa predstavnicima javnih preduzeća čije su instalacije položene u zoni planiranih radova, te sa predstavnicima nadzornih organa, kao i predstavnicima preduzeća “Trgošped” koje će izvoditi radove. Na sastanku su precizirani elementi koordinacije koja će stalno postojati kako bi se radovi što prije i što efikasnije realizirali.