Nedjelja , 24 Februar 2019
Održano predavanje iz oblasti proizvodnje svježeg kravljeg mlijeka, najboljim proizvođačima dodijeljene nagrade

Održano predavanje iz oblasti proizvodnje svježeg kravljeg mlijeka, najboljim proizvođačima dodijeljene nagrade

U organizaciji Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj Općine Kakanj i Opće poljoprivredne zadruge  „Inter Agro“  Kakanj, 12. marta 2015. godine u sali Općine Kakanj održana je edukacija za proizvođače svježeg kravljeg mlijeka i sve druge zainteresirane osobe sa područja Kaknja i drugih općina.

O temama “Uvodne napomene o higijeni i kvalitetu mlijeka i standardi koji su u primjeni od 1. januara 2015.godine ” i “Uzimanje uzoraka tla i proizvodnja kvalitetne stočne hrane, primjena i poboljšanje proizvodnje što kvalitetnijeg svježeg sirovog kravljeg mlijeka” govorili su mr.sc. Asmir Budimlić, načelnik Odjela za kontrolu sirovog mlijeka u Veterinarskom zavodu Bihać, doktor veterinarske medicine Jasmin Brnjak, također sa Veterinarskog zavoda Bihać, te Edham Hodžić, direktor Poljoprivrednog zavoda Unsko-sanskog kantona.

Edukaciji su prisustvovale 53 osobe.

Nakon predavanja, Mirnas Mujezinović, direktor Opće poljoprivredne zadruge “Inter Agro” Kakanj, uručio je prigodne nagrade trojici najboljih proizvođača svježeg kravljeg mlijeka sa područja Kaknja za 2014. godinu.

Nagrade su dobili:

1. Čeliković Šefkija (Tršće)          17.990 litara mlijeka;
2. Šljivo Ferid (Malješ)                 17.614 litara mlijeka;
3. Šišić Redžib (Subotinje)           12.724 litara mlijeka.

r1 r2 r3 r4

r5

Zabilježeno na edukaciji

 

Leave a Reply