Srijeda , 1 Mart 2017
NAJNOVIJE VIJESTI

Općinski načelnik

Kontakt: Telefon: 032 / 771 – 801 Fax: 032 /771 – 802 Email: urednacelnika@kakanj.com.ba
Nermin Mandra je rođen 17. decembra 1969. godine. Mašinsku tehničku školu završio je u Kaknju, a Mašinski fakultet u Sarajevu.

Maja 1992. godine Nermin Mandra pristupa kakanjskim dobrovoljcima.

U periodu Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995, u tim teškim vremenima medijske blokade, otuđivanja repetitora i propagandnih aktivnosti kojima je cilj bio spriječiti širenje istine o borbi bosanskih patriota, u Kaknju je, uz druge medije, formiran Radio Kakanj koji je, u ratnom i postratnom periodu, bio u službi istine. Dužnost direktora, te glavnog i odgovornog urednika JP “Radio Kakanj”, obavljao je do 2001. godine kada počinje raditi u Termoelektrani Kakanj.

U ključnom momentu za opstanak naše domovine pridružio se patriotskim snagama. Bio je član Inicijativnog odbora za formiranje SDA Kakanj, a poslije i predsjednik Muslimanskog omladinskog saveza (MOS), član Povjereništva MOS BiH, član IO SDA Kakanj, a od 2005. je na čelu SDA Kakanj.

Na dužnost ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi ZDK imenovan je 2003. godine.  Ovu dužnost obavljao je u dva mandata. U to vrijeme obavljao je i dužnost komandanta Kantonalnog štaba civilne zaštite, bio je član uprava nekoliko sportskih klubova, organizacionih odbora manifestacija, supokretač časopisa ZE-DO eko..

Nakon isteka drugog mandata vraća se u Kakanj na mjesto pomoćnika direktora Termoelektrane Kakanj.

Na lokalnim izborima koji su održani 7. oktobra 2012. godine voljom građana izabran je za načelnika Općine Kakanj.

Oženjen je, otac dvoje djece.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*