Srijeda , 16 Januar 2019
Osvrt na Kulturno-sportsku manifestaciju “Kakanjski dani 2018”, zahvalnica i čestitka načelnika Nermina Mandre

Osvrt na Kulturno-sportsku manifestaciju “Kakanjski dani 2018”, zahvalnica i čestitka načelnika Nermina Mandre

Poštovani sugrađani i gosti našeg grada,

na kraju ovogodišnje Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2018” želim uputiti izraze zahvalnosti vama za prisustvo programskim sadržajima jer ste upravo vi – posjetioci najljepši ukras ove manifestacije. Hvala vam za strpljenje koje ste pokazali obzirom da se manifestacija održavala u vrijeme velikih radova na rekonstrukciji centralnog gradskog područja i da su bile nužne izmjene u režimu odvijanja saobraćaja.

Hvala vam za podršku koju ste uputili svim učesnicima, a posebno mladim talentiranim osobama iz našeg grada.

Molimo da ne bude zamjereno na određenim manjkavostima posebno u segmentima u kojima smo angažirali naše kakanjske resurse. Oni su naši, treba ih podržati, upravo u takvom našem kakanjskom fenomenu zajedništva i međusobnog pomaganja se i krije tajna uspjeha građana Kaknja na svim poljima rada i aktivizma.

Svaka manifestacija sadrži i određene nedostatke koji se mogu i moraju popraviti. Hvala vam za sugestije koje ste nam uputili, sve su razmotrene i uvažene tako da će slijedeća manifestacija biti još bolje organizirana.

Nastojali smo da manifestacija bude što više kakanjska, i ona je to zaista bila. U gotovo svim segmentima, gdje god je to bilo moguće, angažirali smo domaće kakanjske resurse. Istovremeno smo i pokazali našu dobro poznatu otvorenost i gostoprimstvo pozivanjem i angažiranjem izvođača, sportista, umjetnika i drugih osoba van Kaknja čime smo pokazali da cijenimo činjenicu da i naši sugrađani iz svih sfera društvenog života gostuju u drugim gradovima i na svim mjestima su uvijek dočekivani na lijep i gostoljubiv način.

Hvala svim učesnicima u manifestaciji kojih je jako puno. Svim učesnicima upućujemo izraze zahvalnosti, a ovom prilikom posebno zahvaljujemo Upravi policije MUP-a ZDK, Policijskoj stanici Kakanj, Domu zdravlja Kakanj, Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Kakanj i volonterima. Sigurnost i zdravlje su ipak na prvom mjestu.

Čestitke na odlično realiziranoj manifestaciji upućujem direktoru JU KSC Kakanj Aldinu Šljivi, članovima Organizacionog odbora i uposlenicima JU KSC Kakanj.

Posebno hvala kakanjskim i bosanskohercegovačkim medijima i web-portalima koji su dali veliki doprinos da informacije o programskim sadržajima dođu do građana, te da svi sadržaji budu zabilježeni, posebno zbog onih koji nisu bili u prilici biti direktni sudionici, ali su putem medija ipak bili dio ovog velikog događaja.

Načelnik Općine Kakanj
Nermin Mandra