Subota , 23 Februar 2019
24. novembra 2015.godine otvorena novoizgrađena zgrada Općine Kakanj

24. novembra 2015.godine otvorena novoizgrađena zgrada Općine Kakanj

U okviru Programa obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti BiH, 24.novembra 2015.godine u Kaknju je svečano otvorena novoizgrađena savremena administrativna zgrada u kojoj će biti smještene općinske službe.

Vrpcu su presjekli općinski načelnik Nermin Mandra i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović.

Nova zgrada se sastoji od podzemnih prostorija sa 52 garažna mjesta, te 3 etaže. Zgrada sadrži 5 poslovnih prostora, šalter-salu, salu za sjednice Općinskog vijeća, veliki hol, salu za vjenčanja, liftove, server-sobe, prostorije za smješaj službenika koji rade u općinskim službama i Zavodu za planiranje i izgradnju općine Kakanj, te druge prostorije. Svi dijelovi zgrade su bez arhitektonskih barijera i prilagođeni osobama u invalidskim kolicima, a na jednoj od etaža su izgrađeni i posebni toaleti za invalidna lica.

Projektant i nadzor bila je firma „Entasis“ Zenica, izvođač radova u I fazi bio je konzorcij „ITC“ Zenica i „Trgošped“ Kakanj, a u drugoj fazi „ITC“. Tokom izvođenja radova angažirano je i nekoliko podizvođača za određene radove.

Radi se o prvoj zgradi u historiji Kaknja u kojoj će biti smještene općinske službe, a koja je u vlasništvu Općine, obzirom da je stara i trošna zgrada koju su općinske službe koristile proteklih nekoliko decenija u vlasništvu Rudnika mrkog uglja Kakanj.

Izgradnja nove savremene zgrade Općine Kakanj nije bila samo izraz potrebe da se konačno jednom trajno, bar za narednih 100 godina, riješi problem smještaja općinskih službi. Izgradnja nove zgrade bila je i izraz narasle potrebe da se omogući nastavak uzlazne putanje kontinuiranog poboljšanja kvaliteta usluga koje se pružaju građanima Kaknja.

Izgradnju zgrade finansirala je Općina Kakanj.

e2

e1

e5

e6

e7

e8

e9

e10

e11

e12

e13

e14

e15

e16

nz1

Leave a Reply