Utorak , 24 April 2018
Odlični uslovi za skijanje i uživanje u zimskim radostima, svi na Ponijere

Odlični uslovi za skijanje i uživanje u zimskim radostima, svi na Ponijere

U subotu 7. januara 2017.godine zvanično je počela sezona skijanja u kakanjskom ski-centru Ponijeri. Ski lift na Ponijerima radi svakog dana od 10,00 do 16,00 sati. Cijena poludnevne karte je 10 KM, a dnevne 15 KM. Radi se o veoma prihvatljivim cijenama jer je cilj da se svim ljubiteljima skijanja omogući korištenje ski-lifta i ski-staze.

Uslovi za skijanje na Ponijerima su veoma dobri, a visina snijega je 40 centimetara.

Izvršene su sve pripremne aktivnosti koje su obuhvatile uređenje ski-staze, pripremu ski-lifta, čišćenje prostora za parkiranje vozila, uspostavljen je modalitet informisanja javnosti o vremenskim prilikama, visini snježnog pokrivača na Ponijerima, te radu ski-lifta putem službene web-stranice www.ksckakanj.ba…

JU KSC Kakanj je sklopila ugovor sa ekipom Crvenog križa o pružanju prve pomoći na ski-stazi. U radnim danima na stazi će dežurati dva stručna lica Crvenog križa, a vikendom tri lica iz Crvenog križa potpomognuta zaposlenicima JU KSC Kakanj.

Tokom zimskog perioda poslove zimskog održavanja puta Kakanj-Tršće-Ponijeri, na osnovu ugovora sa Općinom Kakanj, vrši Javno preduzeće “Vodokom” Kakanj. Put je očišćen, a održavanje se vrši u kontinuitetu.

Uvažavajući potrebu da se građanima Kaknja omogući boravak na Ponijerima, Općina Kakanj je obezbijedila besplatan prijevoz do poznate kakanjske vazdušne banje.  Prijevoz autobusima će se vršiti u dane vikenda, dakle subotom i nedjeljom, a polasci su u 9:00 ispred sahat-kule (Trg Kemala Baysaka). Povratak sa Ponijera je u 16:00 sati. Prijevoz je besplatan, a potrebno je izvršiti prijavu odlaska na Ponijere putem telefona sa brojem 032/771 800, lokal 882 (prijave se primaju radnim danom od 7:00 do 15:30 h). Troškove prijevoza plaća Općina Kakanj.

sz1 sz2 sz3

 

Ponijeri, 6.januar 2017.godine

Leave a Reply