Srijeda , 16 Januar 2019
Podrška kakanjskoj poljoprivredi! Podrži svoje, ako cijenimo sebe i svoje, i drugi će nas cijeniti!

Podrška kakanjskoj poljoprivredi! Podrži svoje, ako cijenimo sebe i svoje, i drugi će nas cijeniti!

Kada se u Kaknju proizvede paradajz težine 1,8 kg onda se sruče svakojaki komentari tipa “to je GMO”. I nije čudo kada takve laži i klevete dođu iz nekih drugih gradova i sredina, ali kada dođu iz Kaknja, a niko nije ni pitao ni provjerio, onda je to neshvatljivo. I to rade najviše oni koji su ili riješili svoju egzistenciju, ili ne znaju čime bi se bavili, osim nipodaštavanjem tuđeg znoja, rada i uspjeha! Svaka čast svim vrijednim kakanjskim poljoprivrednicima koji rano ustaju i kasno liježu, bore se za egzistenciju, iskoriste općinska podsticajna sredstva… Podrška za kakanjsku poljoprivredu!
Vijest o kakanjskom paradajzu od 1,8 kg koju su prenijeli brojni web-portali u BiH, pa čak i šire, je važna, zbog znoja, umora, truda i zalaganja vrijednih kakanjskih poljoprivrednih proizvođača koji su umjesto sapunica i bezgraničnog zgubidanjenja na društvenim mrežama odabrali vrijedan rad u svojim baštama i njivama.
Poruka za sve one koji nipodaštavaju kakanjsku poljoprivredu: Čekamo na vaše ideje, puno javnih poziva za podsticaje je otvoreno!

Leave a Reply