Ponedjeljak , 18 Juni 2018
Ponosni na Kakanj: Tri festivalske nagrade za kakanjsku pozorišnu produkciju

Ponosni na Kakanj: Tri festivalske nagrade za kakanjsku pozorišnu produkciju

Predstava “DNK” iz kakanjske produkcije koja je nastala kao plod vrijednog rada Dramskog studija i Muzičkog centra koji djeluju pri Javnoj ustanovi Kulturno-sportski centar Kakanj učestvovala je na Petnaestom festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH koji je protekle sedmice održan u Konjicu.

I već na prvom nastupu na ovom festivalu kakanjska pozorišna produkcija je osvojila nagrade, i to: za najbolju (autorsku) muziku, za najboljeg glumca – Armin Šolbić i za najbolju epizodnu ulogu – Ena Sikira.

Nastupom na ovom festivalu Dramski studio i Muzički centar Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj su skrenuli pažnju na sebe, svoj vrijedan rad, te su ostavili lijepu sliku o sebi prepoznatljivu po alternativnom pristupu pozorišne scene koja dolazi iz Kaknja.

Članovi žirija – Muhamed Hamica Nametak, Ivana Soldar i mr.sc. Miroljub Mijatović su istakli kako se radi o vrlo hrabroj grupi mladih glumaca i muzičara, s obzirom na izbor teksta i tematike kojom su se bavili, te odabir muzičkih dionica koji sa glumačkim dijelom čine jedno „tijelo“ koje se zove pozorišna predstava.

Fotose pogledajte klikom ovdje

 

 

 

Leave a Reply