Petak , 18 Januar 2019
Posjetite Muzej Kaknja: Do 29.septembra možete pogledati izložbe „Iz zbirke matrica i pečata Arhiva BiH“ i “Ratne pećice – Priče iz opkoljenog grada”

Posjetite Muzej Kaknja: Do 29.septembra možete pogledati izložbe „Iz zbirke matrica i pečata Arhiva BiH“ i “Ratne pećice – Priče iz opkoljenog grada”

Povodom 29.augusta – Dana Povelje Kulina bana, u Muzeju Kaknja je svečano otvorena izložba pod nazivom „Iz zbirke matrica i pečata Arhiva BiH“. Izložba je upriličena zahvaljujući Arhivu BiH – državnoj instituciji koja u svojim depoima čuva više od 500 arhivskih zbirki i fondova, a jedna od tih zbirki je zbirka pečata i matrica koja je izložena u Muzeju Kaknja. Cilj izložbe je da se predstave različite izvorne forme pečata i žigova kojima se očituju ljepote pečatoslovlja jer je svaki pečat i žig na svoj način svjedok nenadmašive važnosti kroz historiju.

U Muzeju Kaknja se može vidjeti i replika Povelje Kulina bana. Izložba će biti otvorena mjesec dana,  tj. do 29. septembra. Pozivamo građane Kaknja i naše goste iz drugih gradova da posjete izložbu.

Dio izloženih eksponata

U Muzeju Kaknja 4.septembra 2017.godine je otvorena izložba Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine pod nazivom “Ratne pećice – Priče iz opkoljenog grada”. I ova izložba će biti dostupna javnosti do 29.septembra.

Pozivamo građane Kaknja i naše goste iz drugih gradova da posjete izložbe. Ulaz je besplatan. Radno vrijeme Muzeja Kaknja od ponedjeljka do petka je od 7:30 do 15:30 sati, a subotom od 9:00 do 14:00 sati.

Detalji sa izložbe “Ratne pećice – Priče iz opkoljenog grada”

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply