Ponedjeljak , 25 Septembar 2023
Pročitajte članak objavljen na web-stranici Mreže za izgradnju mira o interesantnom događaju koji je zabilježen u Kaknju

Pročitajte članak objavljen na web-stranici Mreže za izgradnju mira o interesantnom događaju koji je zabilježen u Kaknju

Veliki interes publike izazvalo je prvo javne slušanje prve radio drame snimljene u Kaknju u programu – Evropska noć teatra u BiH.

Tražila se stolica više.

Publika je uživala u predstavi. Smijala su se djeca koja su svoj glas posudila ulogama u suvremenoj radio drami i prvi put čula snimak, a sa njima i oko stotinjak gledatelja.

Radio drama u kojoj su se mnogi roditelji mogli pronaći, oduševila je publiku. Mnoštvo smiješnih situacija iz svakodnevnog porodičnog ali i političkog života vješto je isprepleteno porukama djece koja razumiju svakodnevnicu i onda kada mislimo da su samo djeca i da ništa ne znaju. Aladin ipak ostaje samo bajka jer se moć Aladinove lampe, odnosno duha Džin-Džina – mogućnost da se običnom čovjeku ostvari san, ispuni jedna ili tri životne želje – iskorištava u svrhu prevladavanja pozitivnih životnih vrijednosti i sretnog završetka.

Preneseno sa http://www.mreza-mira.net/, članak čitajte klikom ovdje

Leave a Reply