Nedjelja , 24 Februar 2019
Svečano otvorena Liga mjesnih zajednica “Kakanj 2017“

Svečano otvorena Liga mjesnih zajednica “Kakanj 2017“

Nedjelja, 19.februar 2017.godine: U Sportskoj dvorani u Kaknju danas je na svečan način otvoreno sportsko-rekreativno takmičenje u malom nogometu pod nazivom Liga mjesnih zajednica “Kakanj 2017“. Cilj ove sportske priče je okupiti što veći broj kakanjskih mjesnih zajednica kako bi se ljudi družili, te zdravo i korisno trošili svoje slobodno vrijeme, ali i ukazati na činjenicu da Općina Kakanj cijeni značaj mjesnih zajednica koje su partneri u realizaciji projekata, u definiranju prioriteta za ulaganja, u prikupljanju informacija sa terena…

Takmičenje organizira Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj, u saradnji sa Sportskim savezom Kakanj i pod finansijskim pokroviteljstvom Općine Kakanj.

Na otvaranju je predstavljeno ukupno 35 ekipa sa 420 takmičara koji će se boriti za naslov prvaka. Bit će ukupno odigrano 76 utakmica, a utakmice će se igrati svake nedjelje od 16 do 22 sata. Završnica lige će biti krajem mjeseca aprila tekuće godine. Liga će se igrati u tri faze i to: prva i druga faza po grupama i  bod sistemu, a treća faza finalni susreti (polufinale i finale). Učešće ekipa je besplatno.

Pravila i propozicije su prilagođeni rekreativcima, pa će se igrati sa 5 + 1 brojem igrača. Na svim utakmicama će biti obezbjeđeno profesionalno suđenje, zapisničari, fizičko osiguranje, fotograf, semafor i medicinska ekipa. Takmičenje će također biti medijski pokriveno. Za tri prvoplasirane ekipe obezbjeđene su vrijedne nagrade.

Takmičenje je otvorio predsjednik FK Mladost Doboj Kakanj i prijatelj kakanjskog sporta Mensur Mušija.

Nakon odigranih ukupno 8 utakmica u prvom kolu donosimo rezultate:

Kakanj I-Plandište – Ričica 1:0
Veliki Trnovci – Termoelektrana 0:3
Donji Kakanj – Doboj 0:1
Krševac – Papratnica 1(6):1(5)
Povezice – Pope 1:0
Kraljeva Sutjeska – Mramor 4:0
Kakanj II – Brnjic 0:2
Varda II – Bukovlje 0:3

 

Leave a Reply