Subota , 23 Februar 2019
Upok.ba: Kakanjske uniforme uskoro na tržištu Velike Britanije

Upok.ba: Kakanjske uniforme uskoro na tržištu Velike Britanije

Č​lanica Udruženja poslodavaca općine Kakanj, preduzeće WILLONA d.o.o. (bivši Meteortex), ​u decembru mjesecu tekuće godine ​ugostila delegaciju biznismena iz Velike Britanije u našim prostorijama u Sarajevu i proizvodnom objektu u Kaknju. Upoznali smo ih sa našim radom, proizvodima, kao i ugovorima i referencama koje redovno realiziramo na tržištu BiH i još četiri zemlje u koje izvozimo. Tom prilikom je dogovorena saradnja i potpisan ugovor za 2018. godinu za izvoz naših proizvoda iz segmenta vojne opreme i HTZ opreme za namjensku industriju za tržište Velike Britanije. Pored referenci na odluku gostiju je utjecala naša tradicija, iskustvo, znanje kao i certifikat o bonitetno pouzdanoj kompaniji koja redovno izmiruje svoje obaveze. Također, gosti su bili upoznati da naše osnovne sirovine koje koristimo za izradu naših proizvoda su porijeklom iz Velike Britanije. Kvalitetna sirovina zajedno sa kvalitetnim radom čini kvalitetan proizvod i samo na taj način smo u mogućnosti dati garanciju za naše proizvode.

​Na poziv menadžmenta WILLONA d.o.o. jednom od sastanaka je prisustvovao i  Edin Bjelopoljak sekretar Udruženja poslodavaca općine Kakanj, gdje je zajedno sa nama upoznao goste o Kaknju, radu općinskih organa, Udruženja, te benefita vezanih za investiranje u Kaknju. Gosti su potvrdili da će razmotriti opciju investiranja i otvaranja novih radnih mjesta u općini Kakanj, te da će ponovno posjetiti Kakanj u drugom kvartalu 2018. godine.
Nadamo se da će ovakvih i sličnih posjeta, konkretnih dogovora i Ugovora biti i u slijedećem periodu te na taj način zajednički promovisati BH proizvode, našu općinu kao i državu.
(Iz saopštenja WILLONA d.o.o., podružnica Kakanj – proizvodni pogon, preneseno sa Upok.ba)
Willona d.o.o. je pravna nasljednica uspješne kakanjske tekstilne firme Meteortex, koja na tržištu nastupa sa novom generacijom menadžmenta iz porodice Vilić.
Više saznajte klikom ovdje