Četvrtak , 21 Mart 2019
V.d. načelnik Aldin Šljivo uputio dopis Kantonalnoj direkciji za ceste: Očistite trotoare uz regionalne puteve na području Kaknja

V.d. načelnik Aldin Šljivo uputio dopis Kantonalnoj direkciji za ceste: Očistite trotoare uz regionalne puteve na području Kaknja

Vršilac dužnosti načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo uputio je na adresu Kantonalne direkcije za ceste dopis u kojem se kaže:

Svjedoci smo da se u zimskom periodu održavanja javnih cesta ne tretiraju površine namijenjene za kretanje pješaka-trotoari na regionalnim cestama na području općine Kakanj od strane izvođača radova, odnosno upravitelja regionalnih cesta.

Tako je bilo i u vremenu intenzivnih snježnih padavina koje su se dogodile 14. i 15.12. 2018. godine kada je bilo onemogućeno kretanje pješaka po predmetnim površinama. Zbog nemogućnosti kretanja po trotoarima pješaci su se kretali površinom namijenjenom kretanju vozila čime su ugrožavali svoju sigurnost i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.

Općina Kakanj je uložila dodatne napore i angažovala mehanizaciju i ljudstvo na čišćenju i odvozu snijega sa trotoara regionalne ceste, a sve u cilju osiguranja stalnog, nesmetanog i sigurnog saobraćaja pješaka.

Shodno prethodnom, molimo vas, da u okviru svoje nadležnosti upravitelja i naručioca radova zimskog održavanja regionalnih cesta na području općine Kakanj, izvršite radove uklanjanja snijega sa površina namijenjenih za kretanje pješaka i poduzmete i druge poslove kojima se osigurava stalan, nesmetan i siguran saobraćaj.