Četvrtak , 21 Mart 2019
V.d. načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo naredio da se o trošku Općine Kakanj očiste i trotoari uz regionalne puteve premda je to nadležnost Direkcije za ceste ZDK: Građani ne smiju ispaštati

V.d. načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo naredio da se o trošku Općine Kakanj očiste i trotoari uz regionalne puteve premda je to nadležnost Direkcije za ceste ZDK: Građani ne smiju ispaštati

V.d. načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo naredio je da se o trošku Općine Kakanj realiziraju aktivnosti na čišćenju trotoara uz regionalne puteve na području Kaknja, premda je to nadležnost Direkcije za ceste ZDK.

“Građani ne smiju ispaštati dok rješavamo problem zimskog čišćenja trotoara uz regionalne puteve koje treba čistiti Direkcija za ceste ZDK. Istrajat ćemo u tome da svi oni koji ubiru kakanjske prihode vrate Kaknju ono što mu pripada”, rekao je Šljivo.

Podsjetimo, vršilac dužnosti načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo uputio je na adresu Direkcije za ceste ZDK dopis u kojem se kaže:

Svjedoci smo da se u zimskom periodu održavanja javnih cesta ne tretiraju površine namijenjene za kretanje pješaka-trotoari na regionalnim cestama na području općine Kakanj od strane izvođača radova, odnosno upravitelja regionalnih cesta.

Tako je bilo i u vremenu intenzivnih snježnih padavina koje su se dogodile 14. i 15.12. 2018. godine kada je bilo onemogućeno kretanje pješaka po predmetnim površinama. Zbog nemogućnosti kretanja po trotoarima pješaci su se kretali površinom namijenjenom kretanju vozila čime su ugrožavali svoju sigurnost i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.

Općina Kakanj je uložila dodatne napore i angažovala mehanizaciju i ljudstvo na čišćenju i odvozu snijega sa trotoara regionalne ceste, a sve u cilju osiguranja stalnog, nesmetanog i sigurnog saobraćaja pješaka.

Shodno prethodnom, molimo vas, da u okviru svoje nadležnosti upravitelja i naručioca radova zimskog održavanja regionalnih cesta na području općine Kakanj, izvršite radove uklanjanja snijega sa površina namijenjenih za kretanje pješaka i poduzmete i druge poslove kojima se osigurava stalan, nesmetan i siguran saobraćaj.