Subota , 23 Februar 2019
Veliki uspjeh kakanjske radionice “Zagrljaj”: Vlastitim prihodima kupili novu mašinu pa odlučili smanjiti cijenu osvježivača zraka s 2 KM na 1,5 KM

Veliki uspjeh kakanjske radionice “Zagrljaj”: Vlastitim prihodima kupili novu mašinu pa odlučili smanjiti cijenu osvježivača zraka s 2 KM na 1,5 KM

Pred Dan državnosti Bosne i Hercegovine vrijedni kolektiv kakanjske radionice “Zagrljaj” napravio je veliki poslovni uspjeh. Uspjeli su vlastitim prihodom kupiti novu mašinu za proizvodnju osvježivača zraka čime je prestala potreba za plaćanjem iznajmljivanja mašine koja im je potrebna u radnom procesu.

Zahvaljujući nabavci nove mašine kakanjski kolektiv “Zagrljaj” je u prilici smanjiti cijenu osvježivača zraka s 2 KM na 1,5 KM.

Čestitamo na velikom uspjehu.

Podsjetimo, kroz projekat kojeg je finansijski podržala i Općina Kakanj, u Kaknju je u martu 2018. godine sa radom počelo Društvo za radno i profesionalno osposobljavanje, rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Naziv “Zagrljaj” nosi nova kakanjska radionica i proizvodi koji su djelo nekoliko vrijednih mladih građana Kaknja-osoba sa invaliditetom koji žele da žive od svog vrijednog rada.

Za početak oni proizvode i pakuju osvježivače zraka za vozila i domaćinstvo u obliku srca i na bazi eteričnih ulja, te lijepe reljefe koji mogu krasiti kancelarije, domove i sve druge unutrašnje prostore.

Proizvodi se mogu kupiti u radnji koja se nalazi u blizini BIRO-a Kakanj, te u tržnim centrima.

“Pozivamo građane Kaknja, pozivamo svakog dobrog čovjeka, da kupovinom proizvoda iz kakanjske radionice “Zagrljaj” podrže vrijedan rad naših sugrađana, te da tako omoguće da u budućem periodu na ovim poslovima budu angažirano još osoba sa invaliditetom”, rekao je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.