Ponedjeljak , 18 Juni 2018
Vrhunski kakanjski kulturni proizvod “Bilo jednom na Balkanu” predstavljen publici u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica

Vrhunski kakanjski kulturni proizvod “Bilo jednom na Balkanu” predstavljen publici u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica

U četvrtak 9.marta 2017.godine u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica upriličeno je prvo gostovanje kulturno-umjetničkog projekta “Bilo jednom na Balkanu”. Radi se o koncertu domaće filmske muzike – kakanjskom kulturnom proizvodu koji je zbog svoje kvalitete tražen i interesantan i publici u drugim gradovima.

Publika je imala priliku uživati u numerama iz kultnih filmova “Otpisani”, “Underground”, “Nafaka”, “Gori vatra”, “Ničija zemlja”, “Remake”, “Kod amdiže Idriza”, “Ivkova slava”, “Ko to tamo peva”, “Sjećaš li se Dolly Bell”, “Otac na službenom putu”, “Zona Zamfirova”, “Kuduz”, te TV serijala serijala “Vratiće se rode”, “Bolji život”, “Vruć vetar”, “Salaš u malom ritu”, “Petrijin vijenac”, “Gruntovčani” i “Sivi dom”.

Prepoznatljivu temu iz filma “Otpisani” je upotpunila glumačka scena iz istoimenog serijala o ilegalnoj kupovini oružja koju su odigrali glumac BNP-a iz Zenice Nusmir Muharemović i glumac Mirza Bajramović.

Publika u BNP-u Zenica bila je oduševljena.

“Ponosni smo što smo imali priliku predstaviti ovaj projekat u Zenici, a radujemo se i gostovanjima u drugim bosanskohercegovačkim gradovima”, saopšteno je iz Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj.

Leave a Reply