Ponedjeljak , 18 Juni 2018
Zahvalnica Centralne izborne komisije za OIK

Zahvalnica Centralne izborne komisije za OIK

Općinska izborna komisija Kakanj je od Centralne izborne komsije BiH dobila  zahvalnicu za naročito zalaganje i postignute uspjehe u izvršavanju zadataka iz svoje nadležnosti i za uspješnu saradnju sa Centralnom izbornom komisijom BiH.

Centralna izborna komisija je 16.02.2017.godine  na 9.sjednici donijela Odluku o dodjeli priznanja Općinskoj izbornoj komisiji Kakanj u sastavu: Edin Kasper – predsjednik, Mirza Smajić, Marijana Tomičić, Mandica Šain i Almir Imamović – članovi, a 24.02.2017.godine je  upriličena i svečana dodjela priznanja. Priznanje su primili Edin Kasper i Mirza Smajić.

U obrazloženju Odluke, između ostalog, stoji da Općinska izborna komisija u svom radu pokazuje izuzetan stepen savjesnosti i odgovornosti, a što je posebno vidljivo sa aspekta ažuriranja Centralnog biračkog spiska i činjenice da nije imala prigovora na rad iz okvira svoje nadležnosti i svu potrebnu dokumentaciju dostavila je Centralnoj izbornoj komisiji BiH na vrijeme i bez intervencija glavnog koordinatora, kao i da svi njeni članovi pokazuju visok stepen profesionalnosti i predanosti svom radu i učestvuju u svim aktivnostima koje organizira Centralna izborna komisija.

Leave a Reply